kultur

Dagens första låt blir då Peven Everetts stroll by the river.

Olof hade vunnit en biljett till reggaefestivalen i Sickla som de av någon anledning kallar "Urban Culture Festival". Det var ju en flopp. Arrangemanget var pinsamt dåligt. Artister fick lämna scenen för att ljudet var så dåligt och hela helgen var spelschemat extremt försenat. Stackars Earl 16 skulle spela på lördagen men hanns inte med, så då hade de lagt in honom på söndagens schema i stället. Men han fick inte spela då heller. Hela söndagens schema var över på två timmar - då vad klockan 18 - och biljettpriset för dagen var satt till 400:- ... 

Inte kom det många heller. Så de lär ju ha gått sjukt mycket back, stackarna. Men Luciano var underhållande! Så dagen får ännu en låt: Luciano - Give praise.

/Alva

"like a big ass river flowing through all parts of the world"

De två första låtarna på T-Loves myspace: http://www.myspace.com/tauralove hade jag inte hört förut. Ni har säkert bättre koll, i annat fall rekommenderas de för de är finfina.

För Peven Everett är det som vanligt strul med affärerna. Det tog mig en bra stund att hitta hans senaste hemsida men här är den.

/Alva


Låtar som dyker upp igen och igen och igen

möja

Nu har jag rest en del i sommar. Jag har skrivit vykort och flumnynnat på Aaliyahs four page letter så länge att jag skulle kunna lägga fem nya stämmor på den låten. Och so in love förstås, vilken som sagt är värsta sommarlåten för mig. Och see you in my dreams med N'Dambi som jag nästan aldrig lyssnar på på riktigt numera men hör i huvudet varje dag ändå, den finns där hela tiden var jag än är och vad jag än gör, är inte kopplad till någon situation som till exempel four page letter eller fool of me, Me'shellklassikern som också kom tillbaka sådär plötsligt för någon vecka sedan precis som att det inte hade gått år sedan vi lyssnade på den.
 
Och breakthrough, Elin! Du hade tröttnat på den men det går inte för mig, det vore ungefär som att tröttna på att tänka på det finaste minne man har, det som man bevarar bäst och tar fram när man behöver godis.


/Alva

My heart is stolen

75945-17

Alla försöker pracka på en en massa r&b via msn och på myspace får man tusen vänförfrågningar från sångare och sångerskor som låter likadant...

Jag pallar inte det där just nu, just nu sviker jag soulen.

Ingenting låter bättre just nu än Thievery Corporations senaste Cosmic game. Framför allt första låten "Marching the hate machines into the sky". Thievery är 2000-talets Pink Floyd - fast utan pinsamma rockattiraljer - och låter faktiskt betydligt mer spännande än alla 2000-talets Stevie Wonder-kopior. Åtminstone just nu.

/Alva