Maysa Leak

Soulinterviews har intervjuat Maysa Leak, som sjungit bl a i ett av mina gamla favvoband Incognito.

Disken har gjort sitt valAnthony Hamiltons The Point of It All - hans femte album, tänk vad tiden går - har fått lysande recensioner överallt. Därför bestämmer jag mig för att jag inte behöver ha dåligt samvete över att skriva att den är dålig. Han klarar sig ju bra ändå, käre gamle Anthony. Det kanske är jag som suger, inte han. Det kanske är jag som inte förstår. Men jag tycker den är hur tråkig som helst. Jag tycker inte att jag får möta honom, den där gamle vännen. Det känns som att han har virat in sig i glittertejp och skapat ett gulligt paket, när det var honom själv jag ville ha. Jag blir bara irriterad och disken tar aldrig slut när man försöker få undan den till det här soundtracket.

Men nog om det. Jag stänger av Anthony nu och lyssnar på holländska
Giovanca i stället. Hennes Subway Silence är mycket trevlig och till skillnad från The Point of It All engagerar den, väcker den nyfikenhet, höjer den humöret, är den utmärkt att diska till. Nu kom jag på vem hon påminner lite om - Venus Malone!


MellandagarLedisi och Rahsaan Patterson följs liksom alltid åt på något vis. Nu i jul har de ju båda släppt varsin julskiva till exempel. Ledisis It's Christmas är mer klassisk och finstämd - men naturligtvis inte smärtfri. Jag tycker det här är en mycket fin julsång:Rahsaan Pattersons The Ultimate Gift är mer lekfull och målgruppen sägs vara "för hela familjen" ...Men ska jag vara ärlig lyssnade jag mest på pianojazzjulmusik samt gregorianska och rysk-ortodoxa julpsalmer denna jul ...

Har lagt in några länkar nu så att ni kan ta er vidare när ni tröttnar på denna bloggs seghet ...