kärlek

Ok, senaste nytt på soulbloggen är att t-love gillar oss! Kolla:
http://soulen.blogg.se/2006/july/like-a-big-ass-river-flowing-through-all-parts-of-.html

En sak som är mysig är när låtar/album ligger och puttrar i mp3-spelaren/datorn/cd-spelaren/skivspelaren (fan vad krångligt det är med alla olika medier, någon som har ett bra samlingsnamn på lager?) och sedan blommar ut plötsligt efter flera månader. Vem hade kunnat tro att Terri Walkers Forever and a day, från senaste och superfina skivan I am, släppt i våras och med vårig text ("Nothing's so fine as loving as the day is dawning" till exempel är ju inte precis någon klassisk höstrad) skulle bli årets allra bästa septemberlåt? Men den passar jättefint att ha i öronen när man går runt i den falska värmen och prasslar så gott man kan i de få röda löv man lyckas hitta på den fortfarande så gröna marken.

Och sen blir man inte ett dugg besviken när låten tar slut för då kommer Alright with me och den är så fruktansvärt rolig! "I know sometimes he's a nerd but I don't give a damn/ He is a little absurd but I understand." Hela texten är helt brutalt kul.

Förra årets septemberlåt var Kindreds Where would I be if... (The Question). "Everytime you kiss me/ You make me remember/ That sunny fall day/ At the end of Septemer" sjunger Aya Graydon. En mer självklar septemberlåt alltså (Det är så genialt också att skriva en sådan låt i och med att 90% av alla förhållanden inleds i perioden augusti - oktober. Igenkänningsfaktorn blir sjukt hög).

Egentligen hade jag tänkt skriva om det lustiga Myspace-fenomenet med plötsligt nyfunnen syskonkärlek mellan svenskar och norrmän. I varenda svensk gästbok har en norsk skrivit, och vice versa! Det är helt underbart! Men jag orkar inte skriva mer om det, den som är intresserad av Det svensk-norska förhållandet 100 år efter unionens upplösande rekommenderas istället att läsa Erlend Loes Volvo Lastvagnar.

/Alva

Kom till mig

Shit, ni måste se videon till Meldeahs Kom till mig. Jag är beroende! Tyvärr vet jag inte hur man lägger upp den här så ni får pallra er vidare till http://www.myspace.com/meldeah.


/Alva