Mary J in the kitchen

MJB

En sak som är hur bra som helst med att inte ha CD/vinylspelare eller dator i köket är (förutom alla bra P1-program! Min korridorare i Oslo, Banda Kula, sa om SVT att "whenever I put on Swedish television I have the chance to learn something". Det stämmer ännu bättre in på P1. Tyvärr har de för lite soul för att få mer utrymme här än denna i och för sig rätt långa parentes) att jag har börjat lyssna på en massa gamla band som ofta är både bra och roliga. De senaste dagarna har jag lyssnat på Mary J in the kitchen, ett band jag spelade in åt Elin när hon hade flyttat in i sin lägenhet i Sandsborg. Så småningom fick jag alltså tillbaka det, för att hennes bandare hade gått sönder, och nu flera år senare har det kommit till ro i mitt nya kök efter att ha samlat damm alldeles för länge.

Men nu ska jag nog spela in ett nytt köksband. 

/Alva

B'Day!

75945-23

Nelly Furtado, Justin Timberlake, Christina Aguilera, Beyoncé... När var den kommersiellt gångbara R&B-musiken så fantastiskt bra senast?  Jag vet inte. Men jag dansar som en galning. B'Day är onekligen en av årets bästa skivor.

/Agnes

myspace

Här är två bra kritiska artiklar om myspace och murdoch ...
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=562514
http://www.generatorspace.com/myspace-criticism

... för att kompensera för den här länken till http://www.myspace.com/cheebacabra, som är riktigt trevliga!

anthony hamilton

Nåja, total musikkarantän var det inte eftersom jag spelade piano flera timmar om dagen.

Vill egentligen inte göra reklam för P3 Soul men den delen av det förra avsnittet som handlade om Anthony Hamilton var bitvis intressant, så lyssna fort om ni missade det (
http://www.sr.se/p3/soul). Han pratar bland annat om hur han velat undvika att framstå som sexsymbol och vilket ansvar han har för att höja rösten inför det som är skumt. Imorgon ska det visst handla om Jill Scott så jag k a n s k e lyssnar då med.

/Alva

Aktuellt

pata pata

I våra tv-apparater är hon just nu aktuell med att få oss att "panta panta". Här hemma är b-sidan av min Pata Pata-7:a, The ballad of the sad young men, av någon anledning den låt jag sätter på allra först efter en flera dagar lång musikkarantän i Närke.

Det blev inte ett enda ord om reggaefestivalen. Och nu, vad finns kvar att säga? Sister Carol var smartast och Groundation svängigast. Sizzla däremot var nog snäppet bättre på det svettiga Mondo för tre år sedan, enades vi om i den kyliga augustikvällen för en vecka sedan.

/Alva


Med mera

Mera norskt: http://www.myspace.com/kristinhild

Idag har jag städat och lyssnat på ett blandband jag spelade in när jag var 16 och sedan lånade ut till vänner i nöd. Det heter Män är svin/Don't waste your time. Haha! Låten som verkligen borde varit med på bandet men inte är det lyssnade jag också på: Laurnea - Doesn't matter. Stor deppmusik.

/Alva

Skandinaviens svar på Musiq

75945-20

Det här är ett sent "tips" (som ganska mycket här.) I det här fallet beror det på att jag har försökt stå emot länge. Sofians image är inte bara okreddig utan även ganska avtändande - Norges r&b-hopp stylad som Sean Paul, liksom. Hmm. Och så är det mycket som känns gjort med det han gör och inte minst texterna känns så galet förutsägbara; det är som att hela han bara följer en mall för att vara "en norsk Usher" eller nåt.

Och det där finns där jättemycket. Jag blir nästan illamående av Isn't she lovely-covern. Det är ju en fin låt egentligen... Men det funkar inte att hålla på och göra en massa söt musik bara sådär, det blir kräknödigt om det är en cover, även om man som Sofian i det här fallet försöker bättra på det med lite egna verser.

Men jag kommer tillbaka till This is Sofian ändå! Mest första halvan. Till exempel låten She wants to know. Ja. Jag fastnar. Och kanske är det för att jag inser att är han en kopia så är det Musiq han kopierar - och det är ju faktiskt betydligt trevligare. Särskilt med tanke på kvaliteten på det Musiq gjort på senare år... Då föredrar jag nog
http://www.sofian.net. Faktiskt.

/Alva